Gyn-Care.nl - Gynaecologie & Verloskunde HagaZiekenhuis, Den Haag

Het Haga Juliana Geboortecentrum

  Hagajulianageboortecentrum

 

Moeder en kind centraal

 

Het Haga Juliana Geboortecentrum is hét nieuwe geboortecentrum in de regio Haaglanden. Dit centrum levert professionele, kwalitatief hoogwaardige, veilige en complete zorg voor moeder en kind. De afdeling Gynaecologie en Verloskunde, 17 verloskundigenpraktijken, het Geboortehotel Haga en afdeling Neonatologie van het Juliana Kinderziekenhuis werken hier nauw samen. In dit centrum is alle zorg die nodig is of kan zijn voor moeder en kind aanwezig: voor, tijdens èn na de bevalling. Het is het enige geboortecentrum in de regio waar gynaecoloog, kinderarts en anesthesist 7x24 uur in het ziekenhuis aanwezig zijn. Ook dit maakt het Haga Juliana Geboortecentrum uniek in de regio.

 

Behalve uw eigen verloskundige, zijn ook alle medisch specialisten die u en uw baby rond de bevalling nodig kunnen hebben aanwezig, dag en nacht. In het Haga Juliana Geboortecentrum kunnen voor u en uw kind de volgende specialisten zorgen:

 

  • - gynaecologen

 

  • - (medisch) verloskundigen

 

  • - neonatologen (kinderartsen die gespecialiseerd zijn in te vroeg geboren kinderen)

 

  • - andere kinderartsen, bijvoorbeeld die gespecialiseerd zijn in hart- en longziekten bij kinderen

 

  • - gespecialiseerde verpleegkundigen

 

  • - kraamverzorgenden

 

 

Veilig bevallen in het Haga Juliana Geboortecentrum

 

Individueel behandelplan

Alle zwangere vrouwen in het Haga Juliana Geboortecentrum krijgen zorg, begeleiding en behandeling die toegespitst is op hun persoonlijke situatie en wensen. Een belangrijk uitgangspunt is dat u in het Haga Juliana Geboortecentrum door uw eigen verloskundige wordt begeleid als het kan, en door de gynaecoloog als dat noodzakelijk is.

De verloskundige of gynaecoloog maakt voor u een individueel behandelplan. Regelmatig wordt dit plan met u en indien nodig onderling tussen verloskundige en gynaecoloog besproken. Het plan kan hierdoor snel worden aangepast aan de (medische) zorg die u of uw (ongeboren) kind onverwacht nodig kunnen hebben.

 

De veiligheid voor u en uw kind staan hierbij voorop.

 

Moderne verloskamers

U bevalt in een van de nieuwe verloskamers van het Haga Juliana Geboortecentrum. Deze zijn modern en volgens de laatste (medische) standaards ingericht. Een aantal kamers heeft zelfs een bad om in te bevallen. Tijdens uw bevalling blijft u ongeacht het verloop van de bevalling op dezelfde verloskamer. Indien uw bevalling vraagt om uitbreiding van het (medische) team, dan komt het team naar u toe.

 

Na uw bevalling kunt u rustig bijkomen en genieten in uw kraamsuite. Als de bevalling goed verloopt, kunt u zo’n 2 tot 3 uur na de bevalling naar huis. Ook kunt u de eerste dagen na uw bevalling doorbrengen in ons Geboortehotel Haga.

 

Geboortehotel Haga

U kunt er voor kiezen om uw kraamtijd in het Geboortehotel van het Haga Juliana Geboortecentrum door te brengen. U kunt hier in alle rust bevallen en in een eigen huiselijk ingerichte hotelkamer samen met uw partner 3 tot 5 dagen ongestoord genieten van uw kind. Ook uw kraambezoek is uiteraard van harte welkom. U en uw kind worden 24 uur per dag door een professionele kraamverzorgende verzorgd en in de watten gelegd.

 

Comfortabele kraamsuites

Als u na de bevalling nog extra (medische) zorg nodig, wordt u samen met uw baby opgenomen in een kraamsuite van het Haga Juliana Geboortecentrum. Dit zijn individuele kamers die  comfortabel zijn ingericht voor u en uw kind. Er is bovendien de mogelijkheid voor uw partner om te blijven slapen. En u heeft een eigen badkamer met toilet en douche.

 

Juliana Kinderziekenhuis


Als uw kind extra medische zorg nodig heeft, wordt uw kind zo nodig opgenomen in een van de couveusesuites op de afdeling Neonatologie van het Juliana Kinderziekenhuis. In de couveusesuites kunt u dag en nacht (samen met uw partner) bij uw kind zijn. Het Juliana Kinderziekenhuis heeft diverse specialisten voor high care kindzorg in huis, zoals neonatologen en kinderhart- en kinderlongartsen. Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag zijn de kinderartsen aanwezig.

 

 

Nieuw gebouw en nieuwe locatie

 

Het Haga Juliana Geboortecentrum én het Juliana Kinderziekenhuis verhuizen 29 april 2015 van locatie Sportlaan naar een nieuwe locatie van het HagaZiekenhuis aan de Leyweg 275 in Den Haag. Deze verhuizing maakt de bundeling van krachten, kennis en ervaring compleet. De focus ligt op moeder en kind. Het nieuwe centrum heeft een warme, comfortabele en huiselijke uitstraling en is uitgerust met de onder meer verloskamers met baden, kraam- en couveusekamers voor moeder en kind in een omgeving die hand in hand gaat met persoonlijke zorg en aandacht.

 

Kijk voor meer informatie op: www.hagajulianageboortecentrum.nl

 Verhuizing HJGC 

 

Afdrukken

Zoeken

Inloggen voor specialisten

Wanneer ben ik uitgerekend?

Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie.

U bent nu zwanger

U bent uitgerekend op

Wat is mijn BMI?

Bereken uw BMI (Body Mass Index).

(kg)
(cm)

Uw BMI is