Gyn-Care.nl - Gynaecologie & Verloskunde HagaZiekenhuis, Den Haag

 

VERPLEEGKUNDIGE  CONTINENTIEZORG

 

 

 

 

Op het bekkenbodemcentrum zijn 3 continentieverpleegkundigen werkzaam. Janny de Jonge, Wendy Slagmoolen en Caroline Sonneveld. De continentieverpleegkundigen hebben zich gespecialiseerd in het geven van voorlichting en instructie bij continentiestoornissen. Zij werken samen met verschillende disciplines op het bekkenbodemcentrum zoals de uroloog, de gynaecoloog, de maag-darm en leverarts, de bekkenfysiotherapeuten en de seksuoloog.

 

Als u als nieuwe patiënt bij het bekkenbodemcentrum komt, zult u eerst een afspraak met de continentieverpleegkundige krijgen.

U krijgt bij het maken van deze afspraak een vragenlijst en mictielijst opgestuurd die u op de afspraak met de continentieverpleegkundige ingevuld mee moet nemen. De vragenlijst is een goed middel om inzicht in uw klachten te krijgen.

Na het gesprek bij de verpleegkundige krijgt u een afspraak bij één of meerdere specialisten van het bekkenbodemcentrum.

 

 

Wat kunt u verder van de continentieverpleegkundige verwachten:

 

·         Zij geeft aanvullende informatie over uw aandoening, incontinentie en/of andere bekkenbodemproblematiek.

    

·         Zij geeft adviezen omtrent lichaamsverzorging bij incontinentie.

 

·         Zij adviseert u over verschillende opvangmaterialen en de vergoeding daarvan. De materialen worden besteld via een medisch speciaalzaak of apotheek.

 

·         Zij geeft voeding, toilet en leefstijladviezen.

 

·         Zij bespreekt met u de invloed van incontinentie op uw relatie en het gezin en zoekt eventueel hiervoor met u een passende oplossing.

 

·         Verder informeert de continentieverpleegkundige u over de verschillende onderzoeken en behandelingen.

 

·         Zij voert sommige onderzoeken en behandelingen uit zoals het urodynamisch onderzoek, PTNS behandeling, blaasspoelingen.

 

·         Ook assisteert de continentieverpleegkundige de specialist bij onderzoeken en behandeling zoals cystoscopie en botoxbehandeling.

 

·         Zij geeft adviezen met betrekking tot pessaria, verschoont uw pessarium en leert u zo nodig het pessarium zelf te verwisselen.

 

·         Leert u, indien nodig, uzelf te katheteriseren. Dit is het leegmaken van de blaas d.m.v. een katheter.

 

·         Indien nodig kan de continentieverpleegkundige u ook leren om de darm te spoelen met behulp van een spoelsysteem.

 

 

De gesprekken met de continentieverpleegkundige vinden na het bezoek aan de specialist plaats in een vertrouwelijke omgeving en in een prettige sfeer. Samen met u probeert zij een oplossing te zoeken om uw ongemak te behandelen of zoveel mogelijk te verlichten.

 

 

De continentieverpleegkundigen zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.15 tot 16.00 uur op telefoonnummer: 070-210 6482.

 

Afdrukken

Zoeken

Inloggen voor specialisten

Wanneer ben ik uitgerekend?

Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie.

U bent nu zwanger

U bent uitgerekend op

Wat is mijn BMI?

Bereken uw BMI (Body Mass Index).

(kg)
(cm)

Uw BMI is