Gyn-Care.nl - Gynaecologie & Verloskunde HagaZiekenhuis, Den Haag

GeboorteHotel HagaZiekenhuis

 

Een geboortehotel is een hotel waar u kunt bevallen zonder medische indicatie en indien u wenst uw kraamtijd (of een gedeelte hiervan) kunt doorbrengen. In het geboortehotel bevalt u onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Een kraamverzorgende assisteert hierbij. Ook als u niet in het geboortehotel bevalt, kunt u de kraamperiode in dit hotel doorbrengen. Het geboortehotel is altijd in de directe omgeving van een ziekenhuis. Bijvoorbeeld naast het ziekenhuis, in een aparte etage in een ziekenhuis of in een apart gedeelte van het ziekenhuis. Indien nodig, bijvoorbeeld tijdens de bevalling, is medische opvang gegarandeerd.

 

 

 

 

 

 

U krijgt in het hotel professionele kraamzorg, net als in de thuissituatie. Het grootste voordeel is echter dat u 24 uur per dag een beroep kan doen op een van onze kraamverzorgenden. In het hotel heeft u een eigen kamer met radio, kleurentelevisie, telefoon en een extra bed. Uw partner kan dus blijven slapen. De baby is 24 uur per dag bij u op de kamer. Bezoek is altijd welkom, het hotel kent geen vaste bezoektijden. Koffie en thee staan altijd klaar. De maaltijden krijgt u op de kamer. Uw partner en/of bezoek mag altijd mee eten tegen een vergoeding.

 

In een geboortehotel werken professionele, gediplomeerde kraamverzorgenden in wisselende diensten. Zij werken met een zorgplan en vaste richtlijnen, waardoor zoveel mogelijk op dezelfde manier wordt gewerkt. De zorg wordt zoveel mogelijk afgestemd op uw wensen en behoeften. De kraamverzorgende helpt u bij de persoonlijke verzorging en de verzorging van de baby, begeleidt borst- of flesvoeding en geeft voorlichting over de verzorging en ontwikkeling van de baby.

 

Door de zekerheid van 24 uur beschikbaarheid van een kraamverzorgende, de medische opvang in de nabijheid van het geboortehotel, de service en de uitstraling van een hotel en de sfeer van thuis, is het geboortehotel een unieke voorziening. Afhankelijk van uw polis, vergoedt de zorgverzekeraar de bevalling en het verblijf in het geboortehotel. U betaalt een wettelijke eigen bijdrage.

 

 

Inschrijven voor het GeboorteHotel

 

Inschrijven voor het geboortehotel is per verzekeraar verschillend. Met de volgende verzekeraars hebben wij een overeenkomst en/of afspraken voor het geboortehotel en kunt u zich op de volgende manier inschrijven:

 

1. Delta Lloyd/Ohra *                  inschrijven via hun Kraamlijn           0900-5722648

2. VGZ/Trias *                              inschrijven via hun Kraamlijn           0900-2213141

3. CZ                                            inschrijven via hun Kraamlijn           0900-2020340

4. DSW                                         rechtstreeks via formulier of bel     070-2107700

5. Azivo                                        rechtstreeks vai fromulier of bel     070-2107700

6. Achmea                                    rechtstreeks via formulier of bel     070-2107700

 

 

Het kan voorkomen dat u verzekerd bent bij een maatschappij die hier niet bij is genoemd. U kunt dan contact opnemen met onze inschrijflijn 070-2107700.

 

*inclusief hun verschillende labels.

 

Downloaden van inschrijfformulier.

 

Tarieven (2018)

 

Bevalling: conform huidig poliklinisch tarief.

Conform wet- en regelgeving betaalt u een eigen bijdrage van € 347,81.

Bent u aanvullend verzekerd dan krijgt u dit bedrag vergoed.

Materiaalkosten zijn dan inbegrepen.

 

 

Kraamzorg

 

Een kraamdag in het Geboortehotel staat voor 24 uur verblijven maar wordt voor maximaal 8 uur gerekend. De wettelijke bijdrage is € 4,30 per uur. (8 x € 4,30 = € 34,40 per dag) Als u aanvullend verzekerd bent, raadpleeg dan uw polis voor vergoeding van de eigen bijdrage. Materiaalkosten zijn niet inbegrepen, die bedragen per dag € 16,00.

 

 

Vragen? Bel de klanten informatielijn: 070-2107700.

 

Het GeboorteHotel Haga werkt nauw samen met het HagaZiekenhuis en de verloskundigen in Den Haag (de Verloskundige Zorggroep Haaglanden).

 

Afdrukken

Zoeken

Inloggen voor specialisten

Wanneer ben ik uitgerekend?

Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie.

U bent nu zwanger

U bent uitgerekend op

Wat is mijn BMI?

Bereken uw BMI (Body Mass Index).

(kg)
(cm)

Uw BMI is