Gyn-Care.nl - Gynaecologie & Verloskunde HagaZiekenhuis, Den Haag

Bevallen in het HagaZiekenhuis

 

 

Inleiding

  

De afdeling Verloskunde van het HagaZiekenhuis neemt een belangrijke plaats in binnen de Haagse regio. Jaarlijks vinden op deze afdeling rond de 2000 bevallingen plaats. De afdeling is gevestigd in de nieuwbouw op de locatie Leyweg van het HagaZiekenhuis aan de Leyweg. Daar werken gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen nauw samen om op één locatie de best mogelijke zorg te bieden aan moeders en pasgeborenen : voor, tijdens en na de geboorte. Het HagaZiekenhuis is hiermee compleet uitgerust om alle mogelijke situaties rondom een bevalling op te vangen. Natuurlijk zijn zwangeren die worden begeleid door een verloskundige ook van harte welkom om in het HagaZiekenhuis te bevallen.

 

 

 

 

Hoe schrijft u zich in

 

Sinds kort hoeft u zich niet meer in te schrijven voor een bevalling in het HagaZiekenhuis !

 

 

U wilt de afdeling bekijken 

  

U kunt de afdeling Verloskunde op locatie Leyweg bekijken na telefonisch overleg. Het telefoonnummer is 070-210.7560.

  

 

Verzekering 

 

Wanneer u voor een poliklinische bevalling kiest is er doorgaans sprake van een eigen bijdrage. Medische indicaties worden door zorgverzekeraars grotendeels of volledig vergoed. Dit kan per ziektekostenverzekering verschillen. Het is raadzaam u hierover vóór uw opname door uw zorgverzekeraar te laten informeren.

 

  

Kraam en verloskundige zorg 

 

Het is van belang dat u vóór de bevalling kraamzorg regelt, liefst bij een erkend kraamzorgbureau. Ook is het nodig om voor de bevalling een afspraak met een verloskundige te maken, die de noodzakelijke verloskundige controles na thuiskomst kan verrichten. Dit geldt óók voor zwangeren die onder begeleiding van een arts bevallen.

 

  

Wanneer naar het ziekenhuis 

 

Tijdens uw zwangerschap heeft u met uw verloskundige of uw behandelend arts afgesproken wanneer en met wie u contact moet opnemen tegen de tijd dat u gaat bevallen. 

 

 • Indien u onder begeleiding van een verloskundige gaat bevallen neemt u voordat u naar het ziekenhuis gaat contact met haar of hem op. 
 • Indien u onder begeleiding van een arts bevalt neemt u contact op met het ziekenhuis.

   

 

Waar moet u zich melden

  

Via de hoofdingang van locatie Leyweg loopt u de gehele lichtstraat uit en gaat u helemaal aan het einde van de lichtstraat naar links. De verloskamers en de verpleegafdeling is gevestigd op de 2e etage van het nieuwe ziekenhuis. Daar kunt u zich melden bij de Teampost van de verloskamers.

  

 

Gebruik van een rolstoel 

 

Indien u daar gebruik van wilt maken staan bij de hoofdingang rolstoelen. Hiervoor hebt u een 1 € muntstuk nodig.

 

 

 

Wat neemt u mee

 

 • De controlekaart van uw verloskundige (indien van toepassing); 
 • Het stickervel van het ziekenhuis met uw patiëntgegevens; 
 • Uw identiteitsbewijs.

   

 

Voor uzelf: 

  

 • Voldoende nachtgoed en ondergoed (geschikt voor dragen van maandverband) 
 • (Voedings) beha's 
 • Ochtendjas 
 • Pantoffels of slippers 
 • Toiletbenodigdheden 
 • Eventuele medicijnen in de originele verpakking 
 • Indien u dit wenst: een fototoestel of videocamera (deze laatste mag niet bij een keizersnede worden gebruikt) 
 • Boek, tijdschrift of bijv. cd’s ter ontspanning (cd-speler is aanwezig).

   

 

Voor de baby:

  

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis kunt u de babykleertjes van het ziekenhuis gebruiken. Uiteraard mag de baby ook eigen kleertjes dragen. Het geven van borstvoeding proberen wij te stimuleren. Zo nodig wordt babyvoeding door het ziekenhuis verstrekt.
Als uw baby naar huis mag heeft deze het volgende nodig: 

 • rompertjes of hemdjes 
 • truitjes 
 • boxpakjes 
 • Jasje, mutsje en een dekentje of omslagdoek.

   

 

Tijdens uw verblijf

  

Na uw aankomst controleert de verpleegkundige eerst de weeën en de hartslag van uw baby.
Voor en tijdens de bevalling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw wensen. De aanwezigheid en steun van uw partner of een ander bij uw bevalling is belangrijk. Na de bevalling kunt u gebruik maken van de telefoon op de verloskamer om uw familie op de hoogte te stellen. Voor telefoneren naar 06-nummers kunt u uw eigen mobiele telefoon gebruiken. U en uw partner wordt wat te drinken en beschuit met muisjes aangeboden.
In principe blijft de baby bij u op de kamer. Soms is het verstandiger de baby op de babykamer te laten overnachten. Dit gebeurt dan in overleg met u.

  

Na de bevalling is belangrijk dat uw partner zo spoedig mogelijk het kraamcentrum op de hoogte te stelt van de datum en tijdstip van uw thuiskomst, in verband met het plannen van de kraamzorg. Als u bij een gynaecoloog bent bevallen, wordt de verloskundige die de nazorg verricht door het ziekenhuis op de hoogte gebracht van uw bevalling en de datum en tijd van ontslag.

 

 

Hoe lang blijft u in het ziekenhuis 

 

Indien er geen medische reden is om in het ziekenhuis te blijven, kunt u doorgaans enkele uren na de bevalling weer naar huis. De duur van uw verblijf wordt in principe bepaald door het verloop en het tijdstip van de bevalling en gaat altijd in overleg met de arts of verloskundige.
Wanneer er sprake is van een bevalling op basis van een medische indicatie kan de opname uiteraard langer duren.

 

 

Bezoektijden  

 

Dagelijks : 

11.00 - 12.00 uur
15.15 - 16.15 uur
18.30 - 20.00 uur

  

Alleen voor partners van kraamvrouwen : 

09.00 – 12.00 uur
15.15 – 20.00 uur

 

 

Naar huis 

 

Uw ontslag vindt plaats in overleg met uw verloskundige of uw behandelend arts. Na 6 weken vindt er een controle plaats. Voor het vervoer van de baby naar huis in een auto is een babyzitje wettelijk verplicht.

  

 

Aangifte geboorte 

 

In Nederland is het verplicht de baby binnen 3 (werk)dagen na de geboorte aan te geven op het stadhuis of op een stadsdeelkantoor. Ook al bent uzelf woonachtig buiten Den Haag dan moet de aangifte toch in Den Haag plaats vinden. Voor de aangifte moet een eventueel trouwboekje en een legitimatie van beide ouders worden meegenomen. Indien u niet gehuwd bent en u wilt uw kind op de naam van de vader laten inschrijven wordt u aangeraden enige tijd voor de bevalling contact op te nemen met het stadhuis of stadsdeelkantoor. Zij kunnen u vertellen hoe u dit moet regelen. Bij de Verloskamers kunt u een overzicht met adressen en openingstijden van de stadsdeelkantoren vragen. 

 

 

Tot slot  

 

De medewerkers van HagaZiekenhuis wensen u een voorspoedige zwangerschap en bevalling toe en een prettig verblijf in ons ziekenhuis. 

 

Indien u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft kunt u deze stellen aan uw gynaecoloog, uw verloskundige of een medewerker van de afdeling Verloskunde & Gynaecologie : 070-210.7570 of Verloskamers : 070-210.7560.

 

 

Afdrukken

Zoeken

Inloggen voor specialisten

Wanneer ben ik uitgerekend?

Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie.

U bent nu zwanger

U bent uitgerekend op

Wat is mijn BMI?

Bereken uw BMI (Body Mass Index).

(kg)
(cm)

Uw BMI is