Gyn-Care.nl - Gynaecologie & Verloskunde HagaZiekenhuis, Den Haag

Gynaecoloog Pauline Ottervanger geridderd

 

12 januari 2017

 

Gynaecoloog Pauline Ottervanger is tijdens haar afscheidssymposium op donderdag 12 januari koninklijk onderscheiden. Zij kreeg de onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, uit handen van locoburgemeester Rabin Baldewsingh.

De locoburgemeester prees dr. Pauline Ottervanger vanwege haar grote verdiensten voor het HagaZiekenhuis en de gezondheid van vrouwen. Dr. Ottervanger begon als gynaecoloog in het HagaZiekenhuis in 1987 (toen nog Ziekenhuis Leyenburg) en is het ziekenhuis sindsdien altijd trouw gebleven. Zij heeft spreekuren opgezet voor specifieke patiëntengroepen, zoals zwangeren met HIV, besneden vrouwen en vrouwen met bepaalde geloofsovertuiging zoals Jehova's. Ook richtte zij in het HagaZiekenhuis het Menopauze spreekuur op.

 

ImageGen.ashx


Ottervanger staat in het land bekend om haar expertise op het gebied van de overgang. Patiënten kwamen uit het hele land op het spreekuur voor haar advies. Samen met gynaecoloog Wilma Smit schreef zij twee boeken: Menoblues (Handboek voor de vrouw in de overgang) en Menoproof (Hoe ga je de overgang fit en gezond tegemoet?). Over deze onderwerpen geeft zij in het hele land nascholingen aan huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners, apothekers en personeel van diverse bedrijven. De auteurs zijn nu bezig met het schrijven van een nieuw boek: 'Het handboek voor de vrouw'.


Door haar jarenlange inzet, haar vakbekwaamheid en vooral haar empatisch vermogen heeft dr. Ottervanger veel voor haar patiënten betekend. Niet alleen binnen het ziekenhuis organiseerde zij voorlichtingsavonden voor vrouwen, ook op haar vrije dagen gaf ze voordrachten bij bedrijven en in buurthuizen. Zij beoefende het gynaecologische vak in de volle breedte en heeft veel wetenschappelijke publicaties op haar naam staan. Voor jonge artsen in opleiding, verpleegkundigen en huisartsen was zij een grote inspiratie.

Afdrukken

Zoeken

Inloggen voor specialisten

Wanneer ben ik uitgerekend?

Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie.

U bent nu zwanger

U bent uitgerekend op

Wat is mijn BMI?

Bereken uw BMI (Body Mass Index).

(kg)
(cm)

Uw BMI is