Gyn-Care.nl - Gynaecologie & Verloskunde HagaZiekenhuis, Den Haag

Op 9 september is de Nationale Dag van de Geboorte, een dag waarop wij vieren dat de meeste kinderen gezond ter wereld komen en er bij stilstaan dat dit niet vanzelfsprekend is …..

 

Op deze dag vraagt “ Fonds Gezond Geboren” jaarlijks aandacht voor het belang van onderzoek om daarmee de kans op de geboorte van een gezond kind te vergroten. De geboorte van een kind is het mooiste moment in een mensenleven. Een baby verliezen het meest ingrijpende.

In Nederland worden elke dag 500 baby’s geboren. Dagelijks overlijden vier baby’s als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of aangeboren afwijking. En er zijn baby’s die geboren worden met een chronisch ziekte of gehandicapt. Fonds Gezond Geboren financiert wetenschappelijk onderzoek met als doel dat zoveel mogelijk baby’s in Nederland gezond ter wereld komen.

Hagajulianageboortecentrum

Voor ons - het team Verloskunde -  in het Hagaziekenhuis is het dagelijks de ‘Dag van de Geboorte'. 

De geboortezorg is in beweging. Er wordt steeds meer bekend over hoe je gezond kunt leven en eten tijdens je zwangerschap. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om de groei en beweging van je baby in de gaten te houden. De samenwerking met andere geboortezorgverleners, zoals gynaecologen, kraamverzorgenden, huisartsen en kinderartsenverloopt ook beter waardoor de babysterfte in Nederland steeds verder daalt.

 

Wat doen we iedere dag?

”Wij begeleiden vrouwen die zwanger willen worden en vrouwen die zwanger zijn: vanaf de eerste controle tot en met de bevalling. Ook tijdens de kraamtijd zijn we nauw betrokken bij de zorg voor de vrouw en de pasgeboren baby. We voeren zwangerschapscontroles uit, geven voorlichting en leven met de zwangere vrouw en haar partner mee naar het moment

van de bevalling. En we zorgen dat ze kans hebben op een zo normaal mogelijke zwangerschap en bevalling waarin er ruimte is voor individuele wensen in het zorgplan. Mocht de zwangere medische problemen krijgen tijdens de zwangerschap of bevalling dan staan we in het Haga ziekenhuis voor u klaar. Hier werken wij als klinisch verloskundige (verloskundige die werkt in het ziekenhuis) in een team samen met de gynaecoloog, arts assistent, verpleegkundigen, kinderarts en anesthesist. “Als zwangere ben je in ons ziekenhuis in goede handen en staat er 24 uur per dag een volledig team voor moeder en kind klaar." 

Aantal zwangeren per jaar

“Verloskundigen staan naast de zwangere vrouw op weg naar het moederschap. Het is meer dan alleen het bewaken van de lichamelijke gezondheid van moeder en kind.” Zwangere vrouwen weten zelf vaak heel goed wat goed voor hen is en welke zorg zij nodig hebben. “Verloskundigen vinden het heel belangrijk dat zwangeren, vertrouwen hebben in hun lichaam en zelf actief meedenken en meebeslissen over de zorg die ze krijgen. Dat is van onschatbare waarde voor een plezierige zwangerschap en een goede start van het ouderschap.”

 

Als je zwanger bent zonder een medische indicatie heb je de keuze om thuis of in het Haga Juliana geboortecentrum te bevallen. Daar waar jij je het meest prettig en veilig voelt. Er wordt vaak gevraagd wat mannen kunnen doen tijdens de bevalling. “Mannen kunnen hun vrouw altijd ondersteunen, de navelstreng doorknippen en er zijn vaders die de baby mee aanpakken. Dat is mooi om te zien.”

 Waar bevallen vrouwen

Op de Nationale Dag van de Geboorte vraagt Fonds Gezond Geboren ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken o.a. aandacht te vragen voor het belang van ons fonds in regionale en sociale media. Of zelf met creatieve acties te komen of vaste donateur van ons fonds te worden  Hoe precies??

 

Wij verwelkomen uw graag op de verloskamers in het Haga Juliana Geboortecentrum.

 

Hartelijke Groeten van het klinisch verloskundige team Martine, Maaike, Helydia, Leonie, Corine, Maaike,Nina, Mijke, Jorien, Eva en Lisa.

       

 

 

Wie begeleidt partus

 

Afdrukken

Zoeken

Inloggen voor specialisten

Wanneer ben ik uitgerekend?

Selecteer de eerste dag van je laatste menstruatie.

U bent nu zwanger

U bent uitgerekend op

Wat is mijn BMI?

Bereken uw BMI (Body Mass Index).

(kg)
(cm)

Uw BMI is